Omschrijving:

Reflectieve supervisie is ongekend en onbemind. In deze webinar willen we je laten kennismaken met de brede lenzen op de coaching relatie en het coaching systeem. 

Door dieptereflectie ontstaat perceptieverruiming en dit leidt tot een grotere vrijheid in keuzes in de praktijk met je coaching klanten. Ervaar de essentie van reflectie door middel van reflectie over een echte casus die begeleid wordt. In elke casus is er een uitnodiging tot leren van elkaar. 

 

Leerpunten:

1. ervaar de kracht van perceptieverbreding via reflectie;

2. ontdek nieuwe lenzen van reflectie over je praktijk met klanten;

3. wordt geïnspireerd om schaamte en onzekerheid als uitnodiging tot groei te verwelkomen.

 

ICF Competenties:

Vertrouwen creëren in een coachrelatie

Coaching Presence

Actief luisteren

Vragen stellen

Directe communicatie

Bewustzijn creëren

 

Spreker:

Leen Lambrechts, MCC, Accredited Coach Supervisor (Ashridge); Teamcoach, Intervisie begeleider, Systemic Coach, Organisational Constellations, NLP, Marshal Goldsmith Stake Holder Centered Coach, Richard Barrett Value Based, Transformational Presence Coaching, Lego Serious Play® Facilitator, …

 

Belangrijke informatie voor de live groep supervisie:

Leen Lambrechts zal een “live groep supervisie” doen op basis van een voor haar ongekende ‘casus’.

 

Om dit te laten lukken zijn er 4 vrijwilligers nodig:

  • 1 persoon die een casus inbrengt – op voorhand wordt gecheckt op dit een realistische casus is, zonder dat er op de inhoud ingegaan wordt
    • De inhoud van casus blijft voor Leen als supervisor ongekend om op dat moment zo goed mogelijk te kunnen invoelen wat zich aandient.
  • 3 personen die als groepslid meedoen – op voorhand krijgen zij de uitleg van de aanpak zoals dit gaat lopen tijdens de webinar.  Er zijn diverse fasen waarbij elk om beurt een korte bijdrage zal hebben. Dit wordt toegelicht in de bijgaande powerpoint.

 

De globale aanpak is :

  1. Inleiding – wat is supervisie?
  2. Casus met medewerking van casusinbrenger en 3 groepsleden die in ook beeld komen tijdens deze casus
  3. Nabespreking en zelf-reflectie voor alle on-line deelnemers

 

Het webinar wordt opgenomen. Na afloop kan iedere vrijwilliger aangeven of men akkoord is met de publicatie van dit webinar – en evt. voorwaarden voor publicatie formuleren.

 

We zouden technisch graag testen hoe het kan geregeld zodat we ons van de instellingen niets moeten aantrekken en we ons kunnen focussen op de casus.

Maandag 28 januari van 20 to 21u geven we een uitleg over het groep supervisie proces en we testen de technologie. Deelname aan deze voorbereidingsessie is verplicht voor de vrijwilligers. 

 

Kandidaten mogen zich melden bij Gaetane (gaetane.lenain@coachfederation.be).  De eerste die én op maandag 28/1 mee kunnen voorbereiden én op 26/3 aanwezig kunnen zijn, worden weerhouden om deel te nemen.

 

Het is telkens weer een magische ervaring. Je wordt in het webinar stap-voor-stap begeleid om te doen wat nodig is door mij, zodat je ook voluit kan genieten van de exploratie van de casus.

Andere deelnemers aan het webinar zullen op ‘mute’ gezet worden – zij kunnen wel chatten en die info zal gebruikt worden in de Q&A nadien.

 

Ik kijk er al naar uit wie er mee in de beleving zal gaan!

-- Leen

 

 

ICF BENE

Webinaire

Présenté par Leen Lambrechts, MCC


Quand ? Le 26 mars 2019
De 20:00 à 21:30

Prix
Member : Gratuit
Corporate : Gratuit
Student : Gratuit
Non member : 20,00 €
CCEU's
Compétence de base : 0.75
Business dev : 0
Dev. Personnel : 0
Autre : 0.75

Obtenir mon certificat CCEU