Harde werkers vinden we overal. In alle lagen van de bevolking, bij mannen, bij vrouwen, bij managers, bij ondersteuners van managers. Hard werken kent vele vormen: in aantal uren, in snelheid, in beter willen doen, in blijven door gaan, in je hoofd, in vele contexten (werk en thuis) enz. Hoe dieper hard werken in iemand zit, hoe moeilijker ze ervan bewust zijn.

Hoe help je je coachee hier mee omgaan? Welke types van harde werkers zijn er? Welke coaching hebben ze nodig? Wat zijn de dieperliggende drijfveren die je aanzetten tot hard werken?

Ik ga hard werken niet demoniseren, integendeel ik ben voor hard werken maar ik geloof wel dat harde werkers geholpen kunnen worden bewust(er) hard te werken.

Key take aways

Hoe herken je een harde werker?

Welke types van harde werkers zijn er en hoe kan ik als coach hen helpen?

Hoe de overtuigingen van harde werkers spotten?

Welke patronen nestelen zich bij harde werkers ?

ICF competencies

Coaching Presence

Powerful Questioning

Creating Awareness

CCEU: 1 Core Competencies

Sabine Tobback, MCC & Auteur

Ik ben opgegroeid in een familiale KMO met activiteiten in Europa, Midden-Oosten en Afrika, wat betekende dat de hele familie de handen uit de mouwen stak. Hard werken, zelfsturing, zelfredzaamheid, resultaatgerichtheid en ontwikkelen stonden centraal in mijn opvoeding. Dit zijn belangrijke pijlers die ik vandaag inzet als leiderschapscoach.

Na 12 jaar ervaring als HR-professional in een Amerikaanse multinational in de petrochemische sector en internationale ervaring in België, Nederland, Frankrijk en de Verenigde Staten, werd ik opnieuw aangetrokken tot de ondernemer aan de top van een bedrijf.

Sinds 2000 coach ik topondernemers, directieleden, afgevaardigd bestuurders en leidinggevenden op hun ontwikkelingspunten. Ik begeleid eveneens hardwerkende talenten in hun weg naar de top zonder kleerscheuren.

Mijn passie voor coaching werd gevoed doordat ik zelf als leidinggevende doorheen de vele samenwerkingen met andere culturen en virtuele contexten proefondervindelijk ontdekte dat je gedachten over wie je bent je sturen. Ik draag graag bij in het blootleggen van hetgedachtegoed, wat leidt tot nieuwe inzichten en andere keuzes. Mijn motto is: ‘ik mag iedere dag leren van wat zich aandient op mijn pad.’ Ik geloof dat inzichten voorafgaan aan groei en persoonlijk leiderschap.

Na het overlijden van mijn vader, een hardwerkende ondernemer, ben ik me bewust geworden van hoe hard werken een doodsoorzaak kan zijn. Dit zette mij 11 jaar geleden aan tot verdieping. Mijn doel? Andere hardwerkende leidinggevenden daarvan bewust(er) te maken. Zorg dat hard werken, werkt voor jou!

Auteur Out of office: de succesformule voor harde werkers (2eplaats bestseller lijst van 34568 boeken en beschikbaar in NL, FR en ENG) Lannoo

ICF BENE

Webinaire